TKD KOLEKTIV BOSNA NA 2022 MULTI EUROPEAN GAMES – SOFIJA BUGARSKA, TURNIR (E I G KATEGORIJE) I 24.MEĐUNARODNO NATJECANJE FOJNICA OPEN 2022

72

Dana subota 04.06.202. godine, naši takmičlari nastupit će na 2022 Multi European Games – Bugarska, turnir E i G kategorije, od 2. do 8. juna, gdje nastupa naš dvostruki kadetski evropskoi prvak Fahrudin Adilović u pratnji trenera Edina Kajevića Kaje.  

Ovo je kvalifikacioni bodovni turnir za evropsko prvenstvo a Fahrudina čekaju 5 izuzetno teških borbi, te do zlatne medalje ima 5 borbi. Tri borbe dobijene daju medalju – bronzanu, poslije bronzane medalje dolaze polufinali pa finali.  Prvu borbu radi sa predstavnikom iz Srbije, drugi protivnik je predstavnik Španije a poslije dolaze polufinalne i finalne borbe. Vazno je istaći da je Fahrudinu ovo prva godina u juniorima (juniorska konkurencija) i da je najmlađi u ovoj kategoriji. 

Vazno je istaći da je Fahrudinu ovo prva godina u juniorima (juniorska konkurencija) i da je najmlađi u ovoj kategoriji, te savko pređeno kolo na ovom kvalifikacionom turniru je zaista veliki uspijeh. 

Takođe istog dana naših 14 takmičara nastupit će na 24.MEĐUNARODNO NATJECANJE FOJNICA OPEN 2022 u Fojnici, a naše takmičare će voditi treneri Ahmedspahić Kerim i Kajević Sajra. 

Našim takmičarima želimo sreću i uspijeh na takmičenju i da postignu što bolji rezultat. 

IDEMO BOSNO, VIŠE, BOLJE I JAČE! 

VAŠ TAEKWONDO KOLEKTIV BOSNA!