TKD BOSNA: FAHRUDIN ADILOVIĆ I DŽENANA SULEJMANOVIĆ NASTUPILI NA PRESTIŽNOM TURNIRU U SLOVENIJI

192

Protekle subote u slovenskoj prijestolnici Ljubljani je održan izuzetno kvalitetan turnir iz najače G serije u taekwondou koji je okupio oko 900 takmičara iz 40 zemalja.

Jedan od najtrofejnijih bosanskohercegovačkih klubova, TKD kolektiv Bosna su predstavljali dvostruki kadetski evropski prvak, Fahrudin Adilović i Dženana Sulejmanović, koji su pružili odlične borbe i ostvarili zapažene nastupe.

Adilović je u juniorskoj kategoriji do 59 kilograma savladao predstavnika Austrije rezultatom 2:0, a nakon toga je u borbi za medalju poražen od predstavnika Njemačke, inače prvorangiranog u ovoj selekciji.

Borba je bila veoma neizvjesna, a Njemac koji je kasnije osvojio i zlato, je tek nakon treće, „extra“ runde slavio rezultatom 2:1.

Sulejmanović je nastupila u kadetskoj konkurenciji u teškoj kategoriji i protiv predstavnice Hrvatske odradila dobru borbu, ali je u konačnici poražena malom bodovnom razlikom.

Iz kluba su naglasili zadovoljstvo i ponos zbog nastupa na jednom od najprestižnijih evropskih TKD turnira, a Fahrudinov nastup u juniorskoj selekciji je bio prvi na najačem turniru koji se boduje za Olimpijske igre, tako da je odmah pokazao da se može ravnopravno nositi sa najačim borcima u svojoj težinskoj kategoriji.

Klub nastavlja sa intenzivnim treninzima i pripremama za naredne turnire iz G serije koji će uskoro biti održani u: Albaniji, Crnoj Gori i Srbiji te javnost podsjeća da je od 1. septembra započeo besplatan upis novih članova uz poziv da se pridružite u procesu stvaranja novih šampiona na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Dodatne informacija možete dobiti na broj telefona: 061 933 207, kontakt osoba Edin Kajević – Kaja te na FB stranici TKD kolektiva Bosna.

Slaven Mirković