TAKMIČARKE KRG RITAM VRIJEDNO TRENIRAJU KAKO BI DOSTOJANSTVENO PREDSTAVILE BIH I GRAD VISOKO NA BALKANSKOM PRVENSTVU U BUDVI

372

U Budvi (Crna Gora) će od 15. do 17. septembra biti održano Balkansko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici, a reprezentaciju Bosne i Hercegovine će, zajedno sa djevojčicama iz drugih bosanskohercegovačkih klubova, predstavljati i pet sjajnih takmičarki Kluba ritmičke gimnastike (KRG) Ritam, koje vrijedno treniraju i pripremaju se za izazove koji ih očekuju.

To su Visočanke Džana Limo i Emina Hadžić, kao i djevojčice iz Kiseljaka: Sofija Josipović, Petra Bencun i Ana Ban.

Posjetili smo ih na jednom od treninga u sportskoj sali Partizan, a trenerica KRG Ritam, Alina Brutus je poručila da se pripreme odvijaju u skladu sa predviđenim planom i programom i posebnu zahvalnost je uputila visočkoj Gradskoj upravi i gradonačelniku Mirzi Ganiću na kontinuiranoj podršci, koja je u finansijskom smislu bila presudna i za put u Budvu na predstojeće takmičenje.

Naglasila je da su sve djevojčice izuzetno raspoložene i motivirane uz obećanje da će još jednom dostojanstveno predstaviti svoju domovinu i svoj grad.

Želimo im mnogo sreće i još jedan vrhunski nastup kojim će ispisati nezaboravnu sportsku priču!

FOTOGRAFIJE SA TRENINGA:

Slaven Mirković/Jasmin Limo