Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Taekwondo klub “Crni Labudovi” Visoko nastupio na međunarodnom turniru u Sarajevu

Taekwondo klub “Crni Labudovi” Visoko je nastupio na međunarodnom turniru pod nazivom “Sarajevo Open” sa svojih 16 takmičara i osvojio čak 15 medalja:7 zlatnih, 6 srebrenih i 2 bronzane.

Na ovom turniru nastupilo je 282 takmičara iz 28 klubova i 3 države a mi smo zauzeli 3. mjesto ekipno u sveukupnom plasmanu sa samo 10 takmičara u A klasi i to nam je zaista pokazatelj da mi radimo.Također naši kadeti su zauzeli 2. mjesto u ukupnom plasmanu u kadetima i nastavili s dobrim rezultatima ove godine.

Osvajači zlatnih medalja su: Harun Abazović koji je odnio i titulu najboljeg kadeta turnira Ady Huseinović, Denial Mimić, Eman Ališanović, Asja Hodžić, Said Alibegić u formama, Arslan Zukić.

Srebrene medalje su osvojili: Samir Mujidagić, Davud Odobašić, Amna Zerdo, Emrah Dedić, Amina Kosovac u formama, Imran Zerdo.

I bronzane medalje su osvojili Ema Muratović i Alden Bešlagić.

Nažalost bez plasmana je ostao Vedad Dedić. Sve u svemu zadovoljni smo kako su naši Labudovi odradili ovaj turnir koji je ujedno i posljednji turnir u ovoj sezoni te nas sad čeka mala pauza pa pripreme za sljedeću sezonu. Nakon ovog turnira naši Labudovi su imali i nastup na finalnoj noći malonogometnog turnira u Liješevi, te su na najbolji način predstavili taekwondo kao sport a i predstavili su naš klub. Sve u svemu ispunjen vikend za naše fajtere i možemo biti zadovoljni njihovim vještinama i njihovoj disciplini. Na turniru ekipu su predvodili Rijad Ahmić, Raif Ahmić i Senad Husejnović.

Vaš Taekwondo klub “Crni Labudovi” Visoko

povezani članci

Najnovije