SVI PUTEVI VODE U KSC MLADOST, BESPLATNO NA RUKOMETNU UTAKMICU: BOSNA – IZVIĐAČ!

171

Naš grad će biti domaćin novog rukometnog spektakla. Dueli između visočke i ekipe Izviđača iz Ljubuškog uvijek privlače veliku pažnju sportske javnosti, pa će tako biti i ovoga puta.

Održana je press koneferencija uoči utakmice, na kojoj su: član UO kluba Amer Hindija, trener Kenan Ahić te igrači Haris Buljina i Almir Osmanhodžić poručili da će učiniti sve da se pobjedom oproste od domaćih navijača protiv ekipe iz samog vrha tabele koja se bori za izlazak na evropsku scenu.

Rezultatski rasterećen susret po visočki tim će biti prilika da se, nakon osiguranog opstanka u premijerligaškom društvu, još jednom pokaže pravo lice i podeblja bodovni saldo te dodatno popravi plasman na tabeli.

Zdravstveni bilten ekipe je povoljan, igrački roster je kompletan tako da su svi preduvjeti za vrhunski rukometni užitak ispunjeni što je garant još jedne nezaboravne utakmice.

Uoči početka, mladim nadama visočkog rukometa koje su trijumfalno ozborile plasmane na završne turnire za prvaka Bosne i Hercegovine, će biti uručene prigodne nagrade kao znak priznanja za sjajne partije, koje će, sigurni smo, biti nastavljene i u narednom periodu kao najadekvatniji dokaz da se kraljevski grad ne mora brinuti za budućnost svog najpopularnijeg sportskog kolektiva.

Uprava kluba se odlučila na hvale vrijedan potez: Ulaz na posljednju domaću ovosezonsku utakmicu će biti slobodan, a posebno zahvalnost je upućena kompaniji Vins – Više od osiguranja, koja je generalni sponzor utakmice i dodatno poziva sve naše sugrađane da uživaju u vrhunskom rukometu i zajedno kreiraju još jednu najljepšu visočku priču.

Susret 29. kola PL BiH: Bosna Visoko Ekoenergija – Izviđač CO igra se sutra, u srijedu, 18. maja od 18 sati u visočkom hramu sportova, KSC-u Mladost.

Očekujemo pune tribine i prekrasan ambijent, a snimak ćemo emitovati u večernjem programu TV Visoko.

Visočani će potom sezonu zaključiti u subotu, 21. maja od 18 sati gostovanjem u Zavidovićima kod ekipe Krivaje.

Slaven Mirković