SPORTSKI, MODNI I MUZIČKI SPEKTAKL POVODOM OTVARANJA TENISKIH TERENA U PARKU RAVNE 2

544

Radovi koji se odnose na izgradnju teniskih terena u parku Ravne 2, i koji se odvijaju u suradnji sa Novakom Đokovićem i njegovim timom, su idalje u toku, i prema riječima direktora i osnivača Fondacije AP BPS Semira Osmanagića odvijaju se po planu. Iako su započeti tek nedavno, tačnije 21. marta ove godine, presijecanje vrpce planirano je za 13. juli tekuće godine, kada sve posjetitelje ovog dođagaja očekuje pravi sportski, modni i muzički spektakl.

„Ono što želimo je da, izgradnjom ovog mini teniskog kompleksa, napravimo regionalni centar za pripreme vrhunskih tenisera, počev od onih najboljih svjetskih tenisera. Trinaestog jula ovdje očekujemo veliko otvaranje, gdje očekujemo dva svjetski poznata tenisera, a uz njihov meč ovdje ćemo imati i modnu reviju, te nastup nekoliko muzičara, prije svega jednog našeg poznatog pijaniste i prvaka Sarajevske opere sa arijama, kao što su ‘Toreador’ i ‘O sole mio’. Dakle, sofisticirat ćemo ovaj prostor muzikom, modom i sportom“, upoznao nas je sa predstojećim dešavanjima Semir Osmanagić.

Izgradnju teniskih terena u predivnom ambijentu ovoga Parka je započela Fondacija AP BPS s ciljem da se osim sporstke, podigne i turistička ponuda u našem gradu. Ali i ono još važnije: promocija tenisa u našem gradu ima svrhu pružiti priliku mladim ljudima da se bave sportom, radeći ujedno i na usmjeravanju svijesti na potrebu za zdravim i aktivnim načinom života.

Ivana Dusper