SK Visoko: Bekir Ćato postavio novi rekord kluba na najjačem međunarodnom turniru za mlađe kategorije u jugoistočnoj Evropi

114

SK “Visoko” je učestvovao na najjačem međunarodnom turniru za mlađe kategorije u jugoistočnoj Evropi.

BEKIR ĆATO POSTAVIO NOVI REKORD KLUBA

Izvještaj sa WALTHER YOUTH CUP – GRAND PRIX SMEDEREVO 2021.

Proteklog vikenda u Smederevu (Srbija) je održan WALTHER YOUTH CUP – GRAND PRIX SMEDEREVO 2021. Učestvovali su takmičari iz deset zemalja, kadeti i juniori, koji su podijeljeni u tri uzrasne kategorije: U-16, U-18 i U-20 (godina).

Streljački klub Visoko u disciplini zračna puška predstavljao je naš kadet Bekir Ćato, koji je postigao odlične rezultate.

U petak, 12.11.2021. g. Bekir je nastupio u kategoriji “Mixed Team Junior” (Juniori – miješani tim) zajedno sa Sofijom Kovačević iz kluba Geofon Teslić, u disciplini vazdušna puška 10 metara.

U veoma teškoj konkurenciji, a kao najmlađi tim u ovoj kategoriji, osvojili su 12 mjesto sa rezultatom 612,1 krugova (Bekir – 307,1 krugova, Sofija – 305 krugova).

Drugi dan takmičenja, u subotu 13.11.2021.g. Bekir je nastupio u disciplini Juniori, vazdušna puška – 10 metara, u kategoriji do 16 godina.

Kao jedan od najmlađih takmičara među 50 takmičara iz 10 zemalja Evrope i okruženja, postavio je lični rekord 606.6 krugova čime je osvojio odlično 9. mjesto.

Zadnji dan takmičenja, u nedjelju 14.11.2021.g. gađali su svi takmičari u jedinstvenoj kategoriji, a Bekir obara lični rekord koji je postavio samo dan ranije!

U disciplini vazdušna puška, juniori do 20 godina, sa rezultatom 610.0 krugova, ne samo da je oborio vlastiti rekord, nego je i ostvario najbolji rezultat Streljačkog kluba Visoko na jednom međunarodnom takmičenju.

Moramo naglasiti i to da je Bekir nastupao sa novom puškom koju je dobio prije samo 15 dana i još se privikava na nju. Ta činjenica čini njegove rezultate još vrijednijim.

Bekire, ponosni smo na tebe!

RTV Visoko/SK VISOKO