Sjajan uspjeh Visočana na “BJELADH 2021”: Prva tri mjesta Mataradžija, Huseljić i Hodžić

75

Proteklog vikenda na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici održano je takmičenje u downhill disciplini u organizaciji kluba “Sawage crew” koja se boduje za uci dhi bodove i samim tim je internacionalnog karaktera.

Na utrci su učešće uzeli i naši mladi sugrađani koji su ostvarili fenomenalne rezultate u klasi hoby u kojoj je bilo najviše takmičara.

Ammar Mataradžija – 1 mjesto, Emiin Huseljić – 2 mjesto, Adi Hodžić – 3 mjesto. Pva tri mjesta za tri mlada momka iz Visokog.

Treba spomenuti da su učešće uzela i još tri takmičara iz Visokog i to Emil Vasiljević, Emil Kokoruš, Rijad Gunić koji su također bili u TOP 10.

Sve pohvale idu na račun organizacije i organizatora koji su se potrudili da sve bude na evropskom nivou.

Moramo istači da je prvoplasirani Ammar Mataradžija vozio za “Sawage crew” klub iz Sarajeva, a ostali Visočani za “B.B.K Kulin Ban” iz Visokog.

Jedan odličan vikend pun adrenalina kojem su doprinjeli i paraglajderi koji su uljepšali nebo iznad Bjelašnice. Ostaje nada da ćemo svi zajedno prepoznati kvalitet ovih dječaka kao zajednica i naravno ulagati u njih jer što su oni protekli vikend uradili, velika je reklama i promocija za grad Visoko.

BjelaDH 2021 je održana prema pravilima Međunarodne biciklističke unije (UCI C2) i Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine (CN). BjelaDH 2021 je utrka državnog prvenstva Bosne i Hercegovine i utrka koja je bodovana za državni kup Republike Hrvatske.

RTV Visoko