SIDIK ŠABANOVIĆ: REGIONALNA FOLK ZVIJEZDA U USPONU

806

Da se Visoko  uvijek moglo pohvaliti dobrim pjevačima i muzičkim talentima, dokaz je i mladi  Sidik Šabanović koji polahko i sigurno gradi svoju muzičku karijeru, a nastupima u muzičkim takmičenjima stekao je simpatije publike širom regiona. Smatra da su ovakva takmičenja „odskočna daska“ za osobe koje imaju muzičkog potencijala.

Svoje nastupe bazira na najljepšim narodnim pjesmama i sevdalinkama. Upravo zahvaljujući mladim muzičkim talentima poput Sidika više nema straha da će sevdalinka pasti u zaborav, bez obzira na pojavu novih muzičkih pravaca, jer sevdalinka se polahko ponovo penje ka vrhu muzičke scene kako u BiH tako i šire.

Uz muziku, Sidik gaji i veliku ljubav prema životinjama, tačnije stočarstvu. Njegova porodica već niz godina u vlasništvu ima farmu krava koja se polahko i sigurno širi.Rad na farmi i nastupi malo ostavljaju prostora za druženje i druge aktivnosti. Ustrajnost, zalaganje, vrijedan rad i trud su stepenice koje vode do određenog cilja, ističe i da je važno znati dobro rasporediti svoje vrijeme.

Plasman u polufinale je već obezbjeđen, mi se nadamo prolasku u finale kada će mu biti potrebna i podrška svih nas, koja zasigurno iz Visokog neće izostati. Sidiku smo poželjeli sreću u daljem toku takmičenja, a on je nam je dao obećanje da će u što skorije vrijeme obradovati Visočane i svoju pobliku nastupom ali i prvom pjesmom.

Razgovor sa Sidikom gledajte večeras u sklopu naše informativne emisije Visoko Info.

Amra Čosić