Semir Osmanagić: Tuneli “Ravne” oborili rekord posjećenosti!

1867

Ono što se činilo nemogućim početkom 2020., a posebno u martu i aprilu, na kraju je postalo java u Bosanskoj dolini piramida. Protekla godina u svjetskom turizmu bila je katastrofalna, ali je u Visokom na kraju postala rekordna!

Dobra promocija

Tajna uspjeha je u proaktivnom djelovanju osnivača Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”, dr. Semira Osmanagića i uposlenika Fondacije, koji su godinu iskoristili i da pokažu svima koji se bave turizmom kako aktivnošću, dobrim poslovnim potezima, promocijom i marketingom izgubljena sezona može postati rekordna, piše Avaz.

A tu je još jedan značajan podatak koji je u razgovoru za “Dnevni avaz” otkrio Osmanagić.

  • U 2020. smo ostvarili rekordan broj dolazaka gostiju. Tunel ”Ravne” imao je 75.500 posjeta, park “Ravne 2” čak 92.000 posjetilaca uz besplatan ulaz, a betonske blokove na arheološkim sondama Bosanske piramide Sunca 19.400 gostiju iz BiH, Srbije i manjim dijelom Hrvatske. Veliki broj njih se i nekoliko puta vraćao, a među vodičima, radnicima i osobljem Fondacije nije prijavljen niti jedan slučaj zaraze koronavirusom.

To nas je posebno obradovalo, a time su dokazana blagotvorna svojstva tunela ”Ravne”, u kojima imamo najviše koncentracije negativnih jona na svijetu, koji neutraliziraju sve vrste virusa, bakterija, gljivica, ali i prašine, čađi i ostalih materija štetnih po ljudsko zdravlje – govori Osmanagić.

Zadovoljni ljudi

On smatra da će 2021. godina biti unikatna i posebna za Fondaciju.

  • Planiramo nastavak naše volonterske akcije, nastavak radova u tunelima ”Ravne 3” i ”Ravne 4”, park “Ravne 2” će ostati kulturna oaza Balkana s mnoštvom sadržaja, a već od 2022. očekujem da dođemo i do cifre od 250.000 posjetilaca godišnje.

Naravno, i dalje očekujem zadovoljna i sretna lica, naš projekt će i dalje širiti pozitivnu sliku naše zemlje u svijetu i davati ideju vodilju za sve druge – naveo je dr. Semir Osmanagić te poručio kako je počastvovan i zahvalan što mu je najveći i najtiražniji dnevni list u BiH “Dnevni avaz” dodijelio specijalnu titulu “Domaća ličnost godine”.

Posjete Đokovića, Tuke, Divca, Muse…

Rekordima Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” doprinijele su i dvije posjete najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića. Usto, Visoko su lani posjetili i Amel Tuka, Damir Džumhur, Vlade Divac, Džanan Musa, Mirza Teletović, kao i brojni ugledni privrednici, političari i osobe iz javnog života.