Kodro: Ova ekipa ima kvalitet da ostvari plasman na veliko takmičenje

251

Selektor „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Meho Kodro objavio je danas u prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu spisak od 23 igrača za utakmice kvalifikacija za EURO 2024. sa Lihtenštajnom i Islandom.

Kodro je takođe uvrstio 7 igrača na širi spisak na koje računa u slučaju povreda.

Na širem spisku se nalaze: Siniša Saničanin (FK Partizan), Eldar Ćivić (Ferencvárosi TC), Gojko Cimirot (Al-Fayha), Dal Varešanović (Rizespor), Luka Menalo (GNK Dinamo Zagreb), Amer Gojak (Ferencvárosi TC), Goran Karačić (Adana Demirspor).

„Nema razloga da puno mijenjamo ekipu koja je već dobro selektirana. Uz neke korekcije u organizacijskom smislu, smatram da možemo podići igru na jedan viši nivo. Uvjeren sam da da ovi igrači mogu odraditi dobar posao u predstojeće dvije utakmice“, rekao je Meho Kodro.

Kodro je još dodao:

„Naravno, pratimo još potencijalnih reprezentativaca. Naš prvenstveni cilj je da od ovih igrača tu, koji su pozivani u posljednje vrijeme, napravimo jednu jaku ekipu i vratimo samopouzdanje koje je možda malo poljuljano nakon posljednjih rezultata. Ako se desi da dobijemo prvu utakmicu, pokušaćemo da dobijemo i drugu, a samopouzdanje će rasti.“

Na pitanje da li vjeruje da reprezentacija Bosne i Hercegovine može ostvariti plasman na EURO 2024, selektor je odgovorio:

„Da ne vjerujem u to ne bi bilo razloga da dođem ovdje. Moj optimizam se zasniva na realnosti i vjerujem da ova ekipa ima kvalitet da ostvari plasman na veliko takmičenje. Naravno da to nije lako, ali igrači imaju sportski mentalitet, dolaze iz velikih klubova i siguran sam da niko od njih ne misli da su kvalifikacije izgubljene.“

Igrači će se okupiti 4. septembra na Ilidži.


(Vijesti.ba)