SAOPĆENJE SA 12. SJEDNICE SKUPŠTINE

255

Na dvanaestoj sjednici Skupštine Zeničko–dobojskog kantona devetog saziva, održanoj 08.08.2023. godine razmatrano je pet tačaka prethodno utvrđenog dnevnog reda.

U okviru druge tačke dnevnog reda po skraćenom postupku Skupština je razmatrala Zakon o dopuni Zakona o Vladi Zeničko-dobojskog kantona (Prečišćeni tekst), predlagača Fahrudina Čolakovića, zastupnika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, koji nije dobio potreban broj glasova zastupnika da bi bio prihvaćen. Potom ni Odluka o imenovanju predsjednika i dva člana Nadzornog odbora Agencije za privatizaciju Zeničko-dobojskog kantona nije dobila potreban broj glasova zastupnika da bi bila prihvaćena.

U okviru četvrte tačke dnevnog reda Skupština je donijela Odluke o verifikaciji Odluka Odbora za javna priznanja Zeničko-dobojskog kantona o dodjeli javnih priznanja Zeničko-dobojskog kantona. Priznanja će biti uručena na Svečanoj sjednici Skupštine Kantona, a ovogodišnji laureati i dobitnici Plakete Zeničko-dobojskog kantona su: Jašarević Adnadin, dr. Cero Ibrahim, Toplović Maksuma, Kamerni simfonijski orkestar Zenica, Uduuženje Klub paraolimpijskih sportova „Baton“ Zenica, Udruženje građana „Naš most“ Zenica. Laureatima su Plakete Zeničko-dobojskog kantona dodijeljene kao priznanje za izuzetan doprinos u oblastima društvenih djelatnosti, umjetnosti, kulture, medicine, nauke.

U okviru posljednje tačke dnevnog reda, Informacija o zdravstvenom stanju stanovništva i organizaciji zdravstva na području Zeničko-dobojskog kantona u 2021. godini nije dobila potreban broj glasova zastupnika da bi bila prihvaćena.

Stručna služba Skupštine ZDK