RUKOMETAŠE BOSNE OČEKUJE TEŠKO GOSTOVANJE U ŽIVINICAMA

89

Susretima 24. kola nastavlja se PL BiH za rukometaše, nakon sjajne pobjede protiv Iskre, visočku Bosnu očekuje teško gostovanje u Živinicama kod tradicionalno neugodne ekipe Konjuha, koja se nalazi u gornjem dijelu tabele i bori se za izlazak na evropsku scenu naredne sezone.

Obje ekipe maksimalno motivirane dočekuju predstojeći susret. Iz domaćeg tima najavljuju treću uzastopnu pobjedu i naglašavaju da će im ovo biti jedna od najvažnijih utakmica sezone.

Slična je situacija i kada su Visočani u pitanju, raspoloženje kod igrača i navijača sada je na znatno višem nivou i sa nestrpljenjem se iščekuje duel protiv dobro poznatog rivala, a gostujući bodovi predstavljali bi ogroman dodatni korak ka opstanku u društvu najboljih.

Konjuh je do sada na domaćem terenu odigrao 11 utakmica i zabilježio 8 pobjeda, 1 remi i 2 poraza. Najbolji igrač ekipe je Visočanin Nikola Grujić kojem će ovo, zanimljivo, biti treća ovosezonska utakmica protiv matičnog kluba.

Posebnu pažnju Visočani će morati obratiti i na: Nermina Smajića, Gorana Ristovića, Adija Pašalića, Mirzu Modrića, Eldina Hajdarevića, Sulejmana Pejkušića kao i golmana Milenka Jelića jer ovi igrači kontinuirano tokom cijelog dosadašnjeg toka sezone pružaju dobre partije i teška su prepreka za sve protivnike na putu do bodova.

U jesenjoj polusezoni Konjuh je 16. decembra prošle godine slavio ubjedljivu pobjedu u Visokom rezultatom 34:28, tako da je susret koji će biti odigran u Gradskoj dvorani u Živinicama, Visočanima prilika za dostojan revanš.

Utakmica: Konjuh – Bosna igra se sutra, u subotu, 17. aprila od 18 sati uz direktan prenos na facebook stranici i youtube kanalu RK Konjuh.

Slaven Mirković