Rukomet: Bh. klubovi saznali rivale u EHF Evropskom kupu

208

Danas (utorak, 20. juli) su žrijebani parovi EHF Evropskog kupa u obje konkurencije, nakon kojeg su bh. klubovi saznali svoje protivnike.

U muškoj konkurenciji BiH predstavljaju četiri kluba i to Izviđač, Borac, Sloga Doboj i Sloboda, dok u ženskoj konkurenciji igraju Borac, Grude i Hadžići.

U prvoj rundi u muškoj konkurenciji nastupit će Sloboda i Sloga. Tuzlaci će u snage odmjeriti sa grčkom ekipom Bianko Monte Drama 1946, dok će Dobojlije za drugu rundu igrati protiv estonskog Viljandija. U drugoj rundi takmičenju će se priključiti Izviđač i Borac.

Aktuelni prvak BiH, ekipa Izviđača igrat će protiv boljeg iz duela Pilea i Dukle, dok će Borac ponovo za protivnika imati kosovsku Besu Famgas, s kojom su igrali i prošle sezone. Utakmice prve runde u muškoj konkurenciji su na rasporedu 11. i 12. septembra, a druga runda igrat će se 16. i 17. oktobra.

Kada je riječ o rukometašicama. Borac i Hadžići će put Slovačke. Rukometašice Borca igraće u drugoj rundi EHF Evropskog kupa protiv Dunajske Strede iz Slovačke, a rukometašice Hadžića igraće sa ekipom Juventum Mihalovče. Grude će u Slovačku gdje će odmjeriti snage sa ekipom Sokol Pišek iz Češke.

RTV Visoko/Svijet Rukometa