RTV Visoko: Saopćenje za javnost

2540

RTV Visoko je uspješno realizovala sedam TV debata u periodu predizborne kampanje za Lokalne izbore 2020. Svaku TV debatu je realizovalo pet zaposlenika iz tehničkog sektora. U vrlo kratkom vremenu, jedan dio zaposlenika iz tehničkog sektora je otišao na bolovanje zbog različitih zdravstvenih problema.

Neko je bio bolestan zbog visokog pritiska, neko zbog blago povišene temperature, ali nikome nije dijagnosticirana zaraza koronavirusom.

Zbog preporuka doktora, bolesni zapolenici su upućeni na bolovanje, a mi nismo bili u mogućnosti realizovati osmu TV debatu sa samo dva zaposlenika u tehničkom sektoru.

Ovo je jedini razlog otkazivanja osme TV debate, a sa čime smo sa relevantnim dokazima o bolovanju zaposlenika upoznali Regulatornu agenciju za komunikacije BiH i Centralnu izbornu komisiju BiH. Nažalost, ovu situaciju su iskoristila dva politička subjekta u Visokom da raznim kanalima u javnost iznesu vrlo nekorektne vlastite stavove i netačne informacije.

Njihovo vrijeđanje nas kao medijsku kuću i iznošenje laži, služi njima na čast i najbolje govori o njima. Publika koja je pratila debate i na drugim TV kanalima, često nas je pozivala i upućivala riječi hvale za tehničku, novinarsku i profesionalnu realizaciju na najvišem nivou.

Zahvaljujemo se našim brojnim gledaocima na pozivima, pohvalama i riječima podrške.