Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

RK BOSNA TOKOM VIKENDA GOSTUJE NA TURNIRU U GORNJEM VAKUFU

Rukometaši visočke Bosne predstojećeg vikenda će učestvovati na veoma kvalitetrnom turniru u Gornjem Vakufu, gdje ih očekuju još dvije provjere uoči nove sezone koja počinje 14. septembra.

Pored domaćina turnira ekipe Sloge i visočke Bosne, na turniru će nastupiti i RK Leotar Trebinje, kao i RK Obilić Beograd član super lige Srbije.

Nema sumnje da će publika u Gornjem Vakufu-Uskoplju uživati u vrhunskom rukometu, a mi se nadamo da će nas igrači trofejnog visočkog sportskog kolektiva koji ove godine slavi 65. godina postojanja i dobitnik je kolektivne Povelje Grada Visoko za 2019. godinu, obradovati novim pobjedama koje će biti sjajna uvertira za nove premijerligaške izazove.

Inače, „zeleni“ su do sada ostvarili dvije pobjede u pripremnim mečevima. Na gostovanjima su savladali Slaviju rezultatom 29:23, odnosno Iskru u Bugojnu rezultatom 40:26.

U Visokom će 4. septembra biti odigran novi prijateljski susret protiv Iskre, a generalna proba uoči nove sezone će uslijediti u Živinicama protiv ekipe Konjuha 7. septembra.

Prvenstvo počinje 14. septembra gostovanjem u Istočnom Sarajevu kod ekipe Slavije, a prvi domaći susret visočki rukometaši će odigrati u 2. kolu, kada će ugostiti trebinjski Leotar.

Slaven Mirković

povezani članci

Najnovije