REALIZIRANA JOŠ JEDNA USPJEŠNA GRAĐEVINSKA SEZONA

1005

Građevinska sezona za 2019. godinu, koja broji posljednje dane, može se okarakterisati kao izuzetno uspješna. Zahvaljujući svakodnevnim aktivnostima gradonačelnice Amre Babić i njenih saradnika rezultati su vidljivi na područjima cijele visočke lokalne zajednice.

I ove godine nastojanja lokalne vlasti kretala su se u smjeru što ravnomjernijeg raspoređivanja infrastrukturnih radova na svakom području našeg grada.

Potencirana je saradnja sa predstavnicima Mjesnih zajednica (MZ), koji su prema Gradskoj upravi aplicirali s prioritetnim projektima koji će im poboljšati životni ambijent, a u predstavnicima lokalne vlasti su dobili partnera za rješavanje svojih problema.

Konačni cilj realizacije kapitalnih infrastrukturnih projekata na području cijelog Grada (prvenstveno se misli na Projekat „zaboravljenih sela i zaseoka“) je, kao i prethodnih godina, ispunjen čime je nastavljen trend pozicioniranja Visokog kao dinamične i perspektivne sredine, koja nastavlja sistem modernizacije u skladu sa evropskim standardima.

Jedan od takvih projekata je novoasfaltirani put u naselju Bukovik (MZ Podvinci), koji je nedavno, uz prisustvo velikog broja prezadovoljnih mještana, svečano otvorila gradonačelnica Amra Babić.

Dužina novootvorene putne dionice iznosi 600 metara, širine 2,5 metra uz bankine i odvodne jarke. Izvođač radova bila je firma “Mušinbegović gradnja” iz  Visokog.

Naselje Bukovik jedno je od najudaljenijih mjesta na području visočke lokalne zajednice. Zahvaljujući besprijekornoj saradnji s gradonačelnicom Babić i njenim saradnicima, koja treba da posluži kao formula uspjeha i za mnogobrojne buduće projekte, stanovnici ovog naselja su u proteklom periodu, uz izgradnju nekoliko saobraćajnica, obradovani i javnom rasvjetom, čime su na konkretan način poboljšani uslovi za život lokalnog stanovništva.

Nihad Zukan – predsjednik Savjeta MZ Podvinci zahvalio je gradonačelnici Babić i svim Gradskim službama na besprijekornoj saradnji i angažmanu prilikom realizacije iznimno važnih projekata, kojima je zaokružena izgradnja putne infrastrukture i javne rasvjete na ovom području.

„U našem prekrasnom selu, koje je sada, zahvaljujući gradonačelnici i njenim saradnicima saobraćajno povezano i osvjetljeno, uslovi za život su znatno bolji.“, istakao je Zukan te nakon toga gradonačelnici Babić i ostalim zaslužnim pojedincima uručio prigodne poklone.

Gradonačelnica Babić nije krila zadovoljstvo još jednom uspješnom građevinskom sezonom sa naglaskom na činjenicu da Grad Visoko nezaustavljivo poboljšava svoj privredni i infrastrukturni potencijal i u narednoj godini nastavlja sa kreiranjem povoljnijeg životnog ambijenta za sve naše sugrađane.

„Ove godine su nas poslužile povoljne vremenske prilike, tako da smo i tokom mjeseca novembra realizirali veliki broj infrastrukturnih radova. Ovih dana završavamo sa kapitalnim ulaganjima i građevinskom sezonom za tekuću godinu. Svakodnevno obilazimo terene kako bi na licu mjesta provjerili koliko su naši sugrađani zadovoljni“, kazala je gradonačelnica Babić uz poruku da su u punom jeku pripreme plana kapitalnih ulaganja i mnoštva infrastrukturnih projekata za naredni period, prvenstveno za narednu godinu.

Fokus će svakako i dalje biti na izgradnji infrastrukture te na realizaciji projekta vodosnabdijevanja, koji će riješiti najosnovnija životna pitanja velikog broja Visočana.

Strateško opredjeljenje gradonačelnice Amre Babić, koje je tokom proteklih godina nizom konkretnih projekata uspješno iz riječi  i obećanja pretvoreno u djela, i dalje će se bazirati na poboljšavanju životnih uslova svih stanovnika visočke lokalne zajednice, uz poruku da su još bolji dani ispred Visokog te da, uz međusobnu saradnju i zajedništvo, treba istrajati u realizaciji zacrtanih ciljeva.

Slaven Mirković