REALIZACIJA OBEĆANOG: 126 800 KM ZA PROJEKAT ASFALTIRANJA NA DIONICI OD NASELJA ŠOŠNJE DO NASELJA DOLOVI

639

Gradska uprava Visoko je, u saradnji sa Federalnim ministarstvom za izbjeglice i raseljena lica, potpisala ugovor sa izvođačem radova u iznosu od 126 800 KM za projekat asfaltiranja na dionici od naselja Šošnje do naselja Dolovi.

Gradonačenik Mirza Ganić je istakao zadovoljstvo početkom realizacije projekta od kojega će stanovništvo imati višestruku korist.

U bliskoj budućnosti novoasfaltirani put će spojiti visočko i kakanjsko područje, a nakon dugog niza godina, Šošnje i Dolovi će dobiti novu, znatno funkcionalniju putnu dionicu, koja će koristiti i velikom broju mještana iz Šošanja koji rade u Rudniku mrkog uglja Kakanj te svakodnevno vozare.

Dolovi su, također, jedno od najudaljenijih mjesta na visočkom području, do kojega se do sada dolazilo neuslovnim makadamom, no to će uskoro postati nepovratna prošlost.

Izvođač radova je danas (utorak, 27. juli) uveden u posao i u narednom periodu slijedi asfaltiranje kilometra i 60 metara puta, a, kako je pojasnio gradonačelnik Ganić, u planu je i asfaltiranje velikog broja udarnih rupa sa oko 170 kvadratnih metara asfalta.

Jedan dio udarnih rupa asfaltirat će se u Podvincima, a nakon toga će biti sanirane i preostale udarne rupe na putnoj dionici do naselja Šošnje.

Slaven Mirković