Puštena u rad novoizgrađena javna rasvjeta na R-445 – Dionica Muhašinovići-Zimča-Moštre

228

Grad Visoko putem Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke realizovao je projekat izgradnja javne rasvjete na R-445, naselje Muhašinovići, Zimča i Moštre.

Sredstva su obezbjeđena iz Budžeta Grada Visoko, a ukupna vrijednost ugovorenih radova za izgradnju navedenog projekta iznosi: 69.854,26 KM sa PDV-om.

Postupkom javne nabavke za izvođenje radova kao najpovoljniji izvođač odabrana je firma „SES“ d.o.o Sarajevo, dok je stručni nadzor nad izvođenjem radova vršila firma „BauArt“ d.o.o Visoko.

U okviru ugovorenih radova na ovoj dionici ugrađeno je 2500 m napojnog kabla, 52 LED rasvjetna tijela, 9 novih betonskih stubova, kao i jedan ormar za upravljanje javnom rasvjetom.

Radovi su izvedeni u skladu a ugovorenim i potpisanim tehničkim uslovima.  Stručno-tehnička kontrola tokom izvođenja radova povjerena je predstavnicima Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke Grada Visoko u cilju što kvalitetnijeg izvođenja radova.

Projekat javne rasvjete stavljen je u funkciju čime je poboljšan cjelokupni ambijent na navedenom području kao i povećana bezbjednost svih učesnika u saobraćaju.