Proširen sistem vodosnabdijevanja u MZ Arnautovići: Gradonačelnica Babić obišla naselje Bosnići

290

Gradonačelnica Amra Babić zajedno sa saradnicima obišla je naselje Bosnići u MZ Arnautovići. Povod obilaska su završeni radovi na proširenje vodosnabdijevanja u ovom naselju.

  • Ovo nam mnogo znači. Ja kažem uvijek da ko nije vozio vodu, taj ne zna šta znači imati vodu. Sad su Bosnići cijelim dijelom dobili vodu, znači 24 domaćinstva su dobila vodu. O ovom projektu se sanjalo. Ljeti smo bili gotovo potpuno bez vode. Gradonačelnica nam je dovela i javnu rasvjetu, kanalizacija nam je riješena djelimično i asfaltni put. Nama je 80% problema riješeno u Bosnićima – kazao je jedan od stanovnika.

Podsjećamo, u toku rekonstrukcije vodovodne mreže i kućnih priključaka u MZ Arnautovići, Služba za vodovod i kanalizaciju vršila je realizaciju poslova na dodatnom projektu pod nazivom “Proširenje vodosnabdijevanja u MZ Arnautovići u naselju Bosnići“.

Oko 20 novih domaćinstava u naselju Bosnići dobilo je trajno rješenje vodosnabdijevanja. Hrabro se ušlo u ovaj poduhvat i stvorili su se tehnički preduslovi izgradnjom rezervoara u naselju Kula Banjer. U sklopu projekta, završeno je i asfaltiranje prokopa koji su nastali uslijed proširivanja vodovodne mreže.