PROF.DR. MILANKO MUČIBABIĆ: DRŽAVA TREBA PODRŽATI OVAJ PROJEKAT

124

Prof. dr Milanko Mučibabić, potpredsjednik Olimpijskog komiteta naše zemlje, proteklog vikenda je prvi put posjetio lokacije u Bosanskoj dolini piramida.

Kako nam je kazao za projekat odavno zna, vidio je i pratio dolaske najboljeg sportiste današnjice Novaka Đokovića, koji su ga i ponukali da dođe i vidi šta se to dešava u Visokom.

– Gledao sam Novakove dolaske i komentare, to kako je osjetio energiju, duhovnost, smirenost, i sve to me ponukalo da i ja dođem, a ovaj seminar i predavanje i posjet Visokom bili su idealna prilika. Ulaskom u tunele Ravne osjetio sam i ja tu energiju, tačno se osjeti zdravlje u tunelima. – kazao nam je prof. Milanko.

I utisci nakon posjeta bili su sjajni.

– Utisak je da ću svima preporučiti da dođu. Zaista smo imali jedan predivan dan, primljeni smo odlično, sve smo obišli, bili smo počašćeni, i ovo gostoprimstvo i prijem su odlika starog kova ljudi, i dobro je da je bilo mnogo mladih ljudi koji su mogli mnogo toga da nauče i prenose taj način ophođenja prema ljudima. Zahvaljujem se na gostoprimstvu, ali i na ovome što je dr. Osmanagić pronašao ovdje, sada ovo država treba podržati, ovo nam je dao Bog i na nama je da iskoristimo, a dr. Osmanagić sve to radi na najbolji mogući način. – kazao nam je prof.dr. Milanko Mučibabić.

RTV Visoko/Fondacija: AP BPS