PRESS UOČI RUKOMETNOG KOMŠIJSKOG DERBIJA: SVI PUTEVI VODE U VOGOŠĆU!

349

Nakon sjajne pobjede protiv gornjevakufske Sloge, rukometaše visočke Bosne očekuje gostovanje u Vogošći i duel protiv istoimenog domaćina.
Bod ili pobjeda bi značili i matematičko ovjeravanje opstanka u premijerligaškom društvu.
Upriličena je press konferencija na kojoj su istaknuta očekivanja, ali i činjenica da je naredni susret psihološki znatno rasterećeniji u odnosu na prethodne.
Adnan Delić – član UO kluba, Kenan Ahić – trener te igrači Faruk Halilbegović i Salim Hasagić su poručili da je ekipa maksimalno spremna i motivirana za još jednu nezaboravnu partiju, a poseban poziv upućen je navijačima da u što većem broju dođu u Vogošću i naprave prepoznatljivu atmosferu, koja je i u proteklim sezonama komšijske derbije činila posebno nadahnutim i specifičnim.
Igrački roster Visočana je kompletan, nema teže povrijeđenih igrača, tako da će ekipa biti maksimalno posložena u svim segmentima, što je dodatni razlog za optimizam i vjeru u pozitivan rezultat, koji bi bio najbolja moguća uvertira za domaći duel protiv ekipe Izviđača, koji se igra u srijedu, 18. maja od 18 sati u KSC-u Mladost, pred, sigurni smo, krcatim tribinama.
Susret 28. kola PL BiH između Vogošće i Bosne Visoko Ekoenergije na rasporedu je sutra, u subotu, 14. maja od 18 sati u SD Amel Bečković.
Sportskom ponosu iz našeg grada želimo mnogo sreće i ne sumnjamo u novu partiju koja će još jednom izmamiti osmijeh na licima brojnim navijačima u kraljevskom gradu!

Slaven Mirković