Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Premijer Nezir Pivić otvorio Međunarodno otvoreno prvenstvo i Sportske igre paraplegičara FBiH

Na Atletskom stadionu Kamberovića polje održava se Međunarodno otvoreno prvenstvo i 20. sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije BiH, čiji je organizator Savez paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije BiH, a domaćin Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica.

Na igrama učestvuje 85 takmičara iz Slovenije, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

U ime Vlada Zeničko-dobojskog kantona, kao generalnog pokrovitelja, igre je svečano otvorio premijer Nezir Pivić, koji je takmičarima poželio dobre rezultate i dobrodošlicu u Zenicu i Zeničko-dobojski kanton.

Uputio je čestitku organizatorima za dobru organizaciju igara, istakavši da je Vlada koju predvodi fokusirana na sport i mlade, svjesna važnosti sporta i fizičke aktivnosti, a posebno sporta osoba sa invaliditetom, s obzirom na značaj sporta za održavanje psiho-fizičke kondicije i zdravlja. Naglasio je da ta podrška neće izostati ni u buduće.

Dobrodošlicu takmičarima poželio je i ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Antonio Šimunović, koji je potvrdio opredjeljenje ovog ministarstva da nastavi podržavati aktivnosti svi ranjivih grupa, uključujući i osobe sa invaliditetima, kako bi se snažnije podstakla njihova rehabilitacija i resocijalizacija.

Press služba ZDK

povezani članci

Najnovije