Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Premijer Nezir Pivić otvorio 15. međunarodni atletski miting Zenica 2024

Na atletskom stadionu Kamberovića polje jučer je održan 15. međunarodni atletski miting „Zenica 2024“ na kojem je učestvovalo 150 takmičara iz osam zemalja svijeta i regiona.

U ime Vlade Zeničko-dobojskog kantona, kao pokrovitelja, miting je otvorio premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić koji je uputio čestitke Atletskom klubu Zenica za sjajnu organizaciju ovog veoma važnog sportskog događaja ne samo za Zenicu i Zeničko-dobojski kanton, nego cijelu Bosnu i Hercegovinu, a takmičarima poželio dobrodošlicu i dobre sportske rezultate.

– Vlada koju predvodim fokusirana je na sport i mlade, jer smo svjesni važnosti sporta i fizičke aktivnosti. Zato podržavamo rad klubova, izgradnju sportske infrastrukture i sportska takmičenja, kao što je ovaj miting. Težimo tome da pomjeramo granice pa smo tako povećali i sredstva za sport na 2 miliona KM, što je najveći iznos do sada.

Želim da i vi pomjerate granice u sportskom smislu – da danas na ovom mitingu i na predstojećim mitinzima i turnirima postižete zapažene rezultate, a mi ćemo vas pratiti maksimalno koliko možemo i koliko imamo prostora. Na vama je da naporno trenirate i radite i to je jedini mogući put do medalja i vrhunskog sporta – rekao je premijer Pivić.

Press služba ZDK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

povezani članci

Najnovije