Nedjelja, 10 Decembra, 2023

Predstavljena službena lopta za EURO 2024

FUSSBALLLIEBE (ljubav prema fudbalu), zvanična lopta za mečeve UEFA EURO-a 2024. danas je predstavljena na posebnom događaju u Berlinu.

UEFA i adidas po prvi put će na evropskim prvenstvima koristiti Connected Ball Technology, što pruža neviđen uvid u svaki element kretanja lopte i doprinosi UEFA-inom prcocesu donošenja odluka uz pomoć VAR-a.

– UEFA Evropsko prvenstvo predstavlja vrhunac takmičenja nacionalnih timova u Evropi i mi smo predani da svaki aspekt, od terena do opreme, podržava najviše standarde kvaliteta i izvedbe – rekao je Zvonimir Boban, tehnički direktor UEFA-e.

Dizajn zvanične lopte za EURO predstavlja kretanje lopte i energiju igre kroz isaknute crne oblike krila naglašene šarenim rubovima, krivuljama i tačkicama. Korištenje crvene, plave, zelene i narandžaste boje slavi i živost koju nacije koje se takmiče donose na turnir, kao i čistu jednostavnost fudbala koji privlači toliko navijača širom svijeta. Ilustracije svakog od stadiona turnira pojavljuju se na lopti uz ime svakog grada domaćina.

EURO u Njemačkoj igra se od 14. juna do 14. jula naredne godine.

RTV Visoko/Faktor.ba

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

povezani članci

spot_img
spot_img

POPULARNO