Nedjelja, 14 Jula, 2024

Polaznici Male medrese na edukativnom putovanju u Sloveniji i Hrvatskoj

Protekla dva dana polaznici Ljetne škole islama “Mala medresa” boravili su u Sloveniji i Hrvatskoj na jednom zabavno-edukativnom putovanju.

Po dolasku u Ljubljanu, u četvrtak, polaznike je dočekao glavni imam Muslimanskog kulturnog centra i alumnista naše medrese Senad ef. Karišik. Senad efendija je u amfiteatru Centra održao kratko predavanje o muslimanima u Sloveniji, Islamkoj zajednici, kao i o samom Centru i njegovoj gradnji. Poslije toga je uslijedio obilazak samog Centra i grada Ljubljane.

U petak ujutro do džuma-namaza učenici su u učionicama MKC-a imali redovne časove sa profesorima Medrese, potom klanjali džumu, ručali i krenuli prema Zagrebu. Po dolasku u Zagreb obratio se ravnatelj Islamske gimnazije, Mevludi Arslani, kazavši nešo više o muslimanima Hrvatske, kao i o samom Islamskom centru i Gimnaziji. Za kraj ovog lijepog putovanja učesnici “Male medrese” posjetili su prelijep Islamski centar Recep Tayyip Erdogan u Sisku, u kojem ih je dočekao i kratko o Centru kazao Haris ef. Opardija.

Povratak u Medresu uslijedio je u kasnim večernjim satima.

Ovo putovanje je novitet u odnosu na prethodne godine i jedan eksperiment koji je, hvala Bogu, bio uspješan. Sljedeće godine, akobogda, treba očekivati nove sadržaje.

RTV Visoko/Visoko.co.ba/Medresa – FB Page

povezani članci

Najnovije