POČEO PETODNEVNI SUMMER SOLSTICE FESTIVAL U PARKU RAVNE

1037

Danas je u Parku Ravne 2 počeo Summer Solstice Festival, u okviru kojega je, na ovoj lokaciji, održan Sajam proizvođača organske hrane, čiji su učesnici izložili organske proizvode, ali i mnogi drugi zanimljivi artikli i rukotvorine mogli su se naći danas na Sajmu.

„Mi smo ovdje već tradicionalno svake godine. Ono što smo izložili su sve proizvodi koje naše žene rade, od ručnih radova do prerađevina od voća i povrća, tkanja, pletenja, raznih tehnika izrade slika na alu-foliji“, rekla je predstavnica UG „Aktiv žena Donje Moštre“, učesnica današnjeg Sajma.

„Ovo sve što je na stolu, to je iz prirode, što je ubrano i priprepremljeno bez hemije. Posjedujem dosta certifikata, i tako sam i zasnovao svoje – da bude ekološki čisto, ne bude onako da se prodaje bezveze, već da ima svoju vrijednost“, rekao nam je Slobodan Đurić, učesnik iz Vareša, koji posjeduje dugogodišnje porodično iskustvo u proizvodnji hrane iz prirode.

Popodnevni sati bili su rezervisani i za promociju knjige Milivoja Tomašića „Piramide i megaliti – krugovi Božanstva“, časove meditacije i joge, ali i za radionice posvećene najmlađim posjetiteljima, dok su večernji termini ostavljeni za koncerte Nunija i Milice Todorović.

Petodnevna manifestacija Summer Solstice Festival, koja se nakon dvije godine ponovo održava u predivnom ambijentu Parka Ravne 2, ima za cilj proslaviti početak mnogima najdražeg godišnjeg doba – ljeta. U to ime, kako smo ranije najavili u našem programu, svim posjetiteljima će biti ponuđen bogat kulturno-zabavni program, koji uključuje različite sadržaje namijenjene svim uzrastima i to potpuno besplatno.

Svi ste dobro došli!

Ivana Dusper