POČELA NASTAVA ZA PRVAČIĆE OŠ “KULIN BAN”

640

OŠ “Kulin ban ” Visoko jedna je od trideset škola koje su obuhvaćene projektom rekonstrukcije, a koju je ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK-a, Spahija Kozlić posjetio sredinom prošle godine i ozvaničio početak realizacije projekta energetske efikasnosti, vrijednog 11 miliona KM.

Upravo zbog radova koji su u toku, početak nastave drugog polugodišta nastavio se odvijati online. Međutim, prvačići koji se prvi put susreću sa školom i prvim slovima, online nastava nije bila najbolje rješenje, jer je cilj da znanje koje im ostaje urezano cijelog  života bude doneseno i prezentovano na što bolji i lakši način. Realizacija nastave krenula je 17-og februara, a ekipa TV-Visoko je posjetila prostorije Društvenog  centra u zgradi Gradskog kina, gdje nas je dočekao topao osmijeh učiteljice i njenih učenika.

Zašto smo mi ovdje je ustvari dokaz jedne dobre saradnje između roditelja, škole i lokalne zajednice. Kada je u pitanju rad sa djecom, djeca ne čekaju, oni ne dozvoljavaju sutra, oni samo prihvataju danas. Tako se i sa ovom idejom nije čekalo da se nešto samo desi, nego se krenulo odmah u realizaciju i rješavanje ovog problema“, kazala nam je učiteljica Emira Halilović.

Djeca i znanje su naša budućnost, i zato svim snagama trebamo biti okrenuti njima kako bi im bili najbolji vjetar u leđa.

Dženeta Lopo