Petev po povratku u Sarajevo: Sve je u našim rukama, potrudit ćemo se da ostvarimo naš cilj

122

Stručni štab na čelu s Ivajlom Petevom (Ivaylo), reprezentativci Ajdin Nukić, Almedin Ziljkić, Smail Prevljak, Eldar Ćivić, Kenan Pirić, Aleksandar Jovičić, Amer Gojak, Adnan Kovačević, Branimir Cipetić, Luka Menalo i Elvis Sarić te delegacija NSBiH doputovali su na Aerodrom Sarajevo, nakon uspješne “operacije Kazahstan i Ukrajina”.

Petev je kazao da je utakmica sa Ukrajinom bila zahtjevna.

– Utakmica u Lavovu je bila teška, ali to smo i očekivali, rekao je selektor Petev i dodao:

– Nisam zadovoljan sa prvih 20-25 minuta. Olako smo primili gol i to nam je minus. Kasnije smo napravili dosta prilika što nije lako protiv jake ekipe kakva je Ukrajina. Čestitam momcima, odigrali smo dobro, kao protiv Kazahstana. Iako nam je falilo nekoliko igrača, bili smo na nivou. Utakmica je bila otvorena, imao je i protivnik svoje prilike… Sve u svemu, možemo biti zadovoljni.

Prvi strateg „Zmajeva“ smatra da će se naša reprezentacija, Finska i Ukrajina do zadnjeg kola boriti za drugo mjesto i plasman u baraž za Mundijal 2022.

– To sam rekao i ranije. Sve je u našim rukama, potrudit ćemo se da ostvarimo naš cilj – optimista je Petev.

Naša reprezentacije je trenutno četvrta na tabeli sa sedam bodova iz šest odigranih susreta. Drugoplasirana Ukrajina ima dva boda, ali i utakmicu više, a Finska je na plus jedan. „Zmajevi“ do kraja kvalifikacija igra još dvije utakmice u Zenici. Prvo ćemo 13. novembra ugostiti Finsku, a tri dana kasnije Ukrajinu.

RTV Visoko/Avaz.ba