Četvrtak, 25 Jula, 2024

Ovo su putevi na kojima će zbog radova biti usporeno odvijanje saobraćaja

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je jutros smanjena zbog magle. I danas očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u Bosni i Hercegovini, tako i na graničnim prelazima. Na svim dionicama savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja, saopćili su iz BIHAMK.

Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da se preporučuje vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

Regionalni put Brčko-Cerik

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Vitez-Travnik (Nova Bila), Kiseljak-Busovača i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova) i Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Granični prijelazi

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Deleuša, Zupci, Izačić, Hum i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

BIHAMK

povezani članci

Najnovije