OMLADINCI RK BOSNA EKOENERGIJA (U-13) OSMOPLASIRANI NA ZAVRŠNOM TURNIRU ZA PRVAKA BIH U ZENICI

138

Omladinci RK Bosna Ekoenergija, igrači do 13 godina starosti, nažalost nisu pružili očekivane partije i na završnom turniru za prvaka BiH koji je odigran u Zenici, zauzeli su posljednje osmo mjesto.

Mlade visočke rukometne nade dobro su otvorile turnir, pobjedom nad ORK Banja Luka, ali su onda uslijedila dva poraza od ekipa Zrinjskog i Čapljine, tako da je nakon prvog, subotnjeg takmičarskog dana, bilo jasno da neće biti ništa od plasmana u polufinale i borbe za medalje.

Nedjelja (12. juni) je u Areni Husein Smajlović bila rezervisana za duele koji su udlučili konačan plasman, a u susretu za sedmo mjesto Visočani su ubjedljivo poraženi od vršnjaka iz Gračanice rezultatom 29:20, tako da su takmičenje okončali kao posljednjeplasirani.

Inače, titulu prvaka naše zemlje je osvojila ekipa Kozare iz Kozarske Dubice savladavši u velikom finalu domaćina ŠR Čelik Junior.

Treće mjesto je zauzeo mostarski Zrinjski, a četvrto ORK Banja Luka.

Peto mjesto je pripalo ekipi Izviđača iz Ljubuškog, a šesto ekipi Čapljine.

Turnir je bio dvodnevnog karaktera, a organizator zaslužuje sve čestitke zbog uspješno odrađenog posla.

Ljubiteljima sporta u našem gradu turnir, što se ostvarenog rezultata tiče, neće ostati u lijepom sjećanju, a bolje partije, koje su prikazane u ligaškom dijelu takmičenja te bile optimistična uvertira za upravo završeni turnir u Zenici, očekujemo u narednom periodu i na završnicama državnih prvenstava u narednim sezonama.

Slaven Mirković