Utorak, 23 Jula, 2024

OFK DIJAMANT 2:1 NK KRALUPI- SJAJNA TEKMA NA PISKAVICAMA

Gradska nogometna liga u derbiju na Piskavicama ponudila je tekmu vrijednu viših rangova i broj gledalaca na kojem bi mnogi pozavidjeli. Dvije majstorije Mahira Bajrića bile su dovoljne da OFK Dijamant ostane usamljen na vrhu tabele.

Nedjelja, 20 oktobar 2019. godine. U 15 sati 22 stepena na stadionu u Podvinju zvanom Piskavice, jer kad kiša padne pisak vode ispod obuće je nevjerovatan. Ipak, stanje bez kiše sedmicama i Miholjsko ljeto na derbi je dovelo preko 200 ljudi od kojih 91 sa plaćenim kartama od po 1 konvertibilnu markicu. Sudar dvije neporažene GNL ekipe donio je odličnu igru, dva crvena kartona (zasluženo NK Kralupi) i zasluženu “žuticu”. Prvo poluvrijeme Dijamant napadao uzbrdo i postigao gol. Mahir Bajrić u 39. minuti.NK Kralupi napadali nizbrdo prema 21 boriću za druga Tita. Te 1980 posađeno ih je 88, ali je 67 završilo po baštama i avlijama u okolini.

Teren osim tvrdoće, neravnina i aut linija momački iskrivljenih krečom ponudio je i povisoku travu. Mislim da tri ekipe igraju na Piskavicama i red bi bio da se bolje odnose prema stadionu Omladinca.

Centralna ličnost derbija- Mahir Bajrić. Godina 36. Od početka sezone 17 golova zabio protivnicima. Sa malo više treninga ubio se za povratak u NK Bosna. Mada radi u Preventu i život mu nije lak.

Sudijska trojka: Bekan, Čabaravdić, Aščalić. Na visini zadatka. Bez obzira na zamjerke i psovke pošteno su odsudili meč. Na nervozu igrača uzvratili crvenim kartonima i stavom “ne dam na sebe”. Takav je GNL. Ništa nije ugrozilo derbi niti utjecalo na rezultat. NK Kralupi su sa 8 igrača u polju čini se igrali bolje nego sa 10 i postigli gol. Strijelac Brkić.

Dobacivanje sa “stajanja” za dobrog zapisivača “bisera”. B vitamin iz limenki navijačima baš razveže jezik.

Činilo se da NK Kralupi “fali” egzekutor. Buka im “fali” jer je mir pred protivničkim golom.

Golman Dijamanta Spahić ipak je spašavao neke izgledne prilike.

Što se vrha tabele tiče, ovako će ostati do proljeća kada NK Kralupi uz tri boda manje i lošiju gol razliku imaju šansu za revanš i osvajanje treće GNL krune.

Sve u svemu sjajno nedjeljno popodne u Podvinju iznad Porječana a na Piskavicama.

FOTOGRAFIJE POGLEDAJTE KLIKOM OVDJE

povezani članci

Najnovije