ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA RK BOSNA UOČI GOSTOVANJA U BUGOJNU

164

Nakon dramatičnih susreta protiv Gračanice i Leotara, rukometaše visočke Bosne Ekoenergije očekuje neugodno gostovanje u Bugojnu kod ekipe Iskre u okviru 5. kola BH Telekom Premijer lige BiH.

Tim povodom upriličena je press konferencija na kojoj su igrači visočkog tima Faruk Halilbegović i Enes Skopljak istakli zahvalnost navijačima na brojnom dolasku u Hadžiće i velikoj podršci koja je bila “vjetar u leđa” prilikom osvajanja značajnog boda.

Pozvali su navijače da i dalje u nastavku sezone dostojanstveno bodre svoj voljeni klub uz obećanje da će se i dalje u svakoj utakmici maksimalno boriti za povoljan rezultat i neophodne prvenstvene bodove.

Naglasili su da je Iskra znatno kvalitetnija u odnosu na prošlu sezonu, što je najbolje dokazala u prošlom kolu kada je osvojila bod na iznimno teškom gostovanju u Tuzli kod ekipe Slobode, koja u tekućoj sezoni pretenduje na titulu.

Nekoliko igrača se žali na ozljedu i prehladu, ali bez obzira u kojem igračkom rosteru nastupe, sigurni smo da će momci iz našeg grada još jednom ostaviti srce na terenu i pokušati ostvariti pozitivan rezultat i podebljati bodovni saldo uoči nastavka sezone.

Podsjećamo i da je visočki tim zbog incidenata nakon susreta protiv Gračanice kažnjen novčano sa 2 hiljade KM uz suspenziju KSC-a Mladost na dva susreta.

Jedan domaći susret Visočani su već organizirali u Hadžićima protiv Leotara (26:26), a u istoj dvorani će biti odigran i domaći susret protiv ekipe Izviđača u okviru 6. prvenstvenog kola u srijedu, 19. oktobra od 19 sati čime će, nadamo se, kazna postati nepovratna prošlost.

Prvi naredni domaći duel u Visokom biće odigran u subotu, 29. oktobra, kada će rukometaši Bosne ugostiti ekipu zavidovićke Krivaje.

Utakmica u Bugojnu: RK Iskra – RK Bosna Visoko Ekonergija na rasporedu je u subotu, 8. oktobra od 19 sati.

Video prilog sa izjavama Halilbegovića i Skopljaka pogledajte u petak, 7. oktobra u emisiji Info Visoko.

Slaven Mirković