Održan Otvoreni KUP BiH 2021 i Bosna Visoko Open 2021

152

Dana, 11.09.2021. godine u dvorani Franjevačke klasične gimnazije Visoko, a u organizaciji Taekwondo kolektiva (TKD) Bosna uz superviziju TKD Saveza BiH  i generalno pokroviteljstvo visočke Gradske uprave, održan je Otvoreni Kup BiH 2021 i Taekwondo kolektiv Bosna 2021.

Takmičenje je trebalo biti organizovano u KSC-u Mladost, ali je zbog velikog kvara KSC Mladost ostao bez napajanja električnom energijom, tako da su organizatori bili primorani turnir premjestiti u dvoranu Franjevačke klasične gimnazije, koja se nalazi u sklopu Franjevačkog samostana Sv. Bonaventure i svim učesnicima eminentnog sportskog događaja je ponudila zaista sjajne uslove za takmičenje.

Od 12 sati upriličeno je i svečano otvorenje turnira, a prisutnima su se obratili u ime organizatora Edin Kajević-Kaja (TKD kolektiv Bosna), zatim Samir Šarić (TKD Savez BiH), August Orlović (TKD Savez FBiH), a čast da turnir proglasi otvorenim imao je gradonačelnik Visokog Mirza Ganić koji je tom prilikom poručio da će pozitivne sportske priče i klubovi sa područja našeg grada i dalje biti na vrhu liste prioriteta visočke Gradske uprave.

Zahvalivši se velikom broju gostiju na dolasku u Visoko, gradonačelnik je izrazio nadu da će svi ponijeti najljepše uspomene i veoma rado se uvijek vraćati u kraljevski grad koji je kolijevka bosanskohercegovačke civilizacije. Takmičenju je bio prisutan i Načelnik Općine Breza g – din Jusić Vedad i predstavnik Ureda Premijera ZDK g-din Dzevad Fejzić.

Posebnu pažnju privuklo je i učešće sjajnog bosanskohercegovačkog olimpijca Nedžada Husića, koji je nedavno na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio peto mjesto, što je najbolji rezultat u historiji BiH na olimpijskim igrama.

Na otvaranju turnira su dodijeljena priznanja i zahvalnice mnogobrojnim prijateljima sporta, koji su zaslužni za razvoj i popularizaciju taekwondoa te činjenicu da je TKD kolektiv Bosna tokom niza godina izrastao u jedan od najtrofejnijih i najpopularnijih sportskih kolektiva na području našeg grada, ali i naše domovine koja se ponosi dvostrukim evropskim kadetskim prvakom Fahrudinom Adilovićem.

Takmičenje je održano u borbama, formama i kikovima.

Otvoreni Kup BiH 2021

Ukupni poredak:

1. TKD Novi Grad Sarajevo
2. TKD Kolektiv Bosna
3. TKD Akademija Tešanj

Bosna Visoko Open 2021

Ukupni poredak:

1. TKD Nur Kakanj
2.TKD Rudar Kakanj
3. TKD Kolektiv Bosna

Čestitamo svima koji su osvojili medalje, odličja i pehare, a takodjer i svim klubovima koji su nastupili.

Naredno takmičenje na kojem nastupaju naši članovi je Federalno prvenstvo koje se održava u Zenici, 18.09.2021. godine.

VAŠ TAEKWONDO KOLEKTIV BOSNA!