Obrt ‘Zlata’ u Grajanima kod Visokog: Uspješna poslovna priča porodice Smajić

2860

Naš prethodni prilog o mukotrpnom radu ali i krajnjem uspjehu porodice Smajić ostavio je jak utisak na mnogobrojne gledaoce, a posebno čitaoce portala RTV Visoko.

Podsjećamo da Obrt proizvodnje i prerade mlijeka „Zlata“ egzistira na tržištu od 2007. godine od kada vrijedni članovi ove porodice rade na proizvodnji i distribuciji domaćih proizvoda. Mehemed Smajić ističe da svoje proizvode plasira na jednoj od sarajevskih pijaca, te da nastojeći udovoljiti željama kupaca, nudi veliki asortiman mliječnih proizvoda.

Zbog velikih problema koje je uzrokovao novi koronavirus u svim segmentima društva i ovaj mali porodični biznis bio je izložen problemima u plasmanu svojih proizvoda do krajnjih kupaca.

„Mi proizvodimo, narod ne može doći da kupi, iako ima potrebu. Djeca su se također uključila u distribuciju naših proizvoda putem kućne dostave po Visokom i okolini. Ko god je znao za naše proizvode i naručivao, moji sin i kćerka su dostavljali to, tako da smo svi bili uključeni da to riješimo.“

Gospodin Smajić navodi da je svaki posao težak i da bez odricanja nema uspjeha, te šalje poruku svim ljudima koji žele da se bave ovim poslom da se ne boje ovog posla, da budu uporni i da nikad ne odustaju.