Obrt ‘Volovsko srce’: Porodica Muratović u Stuparićima kod Visokog obrađuje 30 duluma zemlje

506

Iz dana u dan gledaoci Televizije Visoko imaju priliku pogledati zanimljive priče visočkih obrtnika. Visoko ima veliki broj manjih poljoprivrednih obrtnika, koji su se svojim trudom i velikim odricanjem uspjeli izboriti na tržištu.

Jedan takav je i Obrt „Volovsko srce“ vrijednog Admira Muratovića, koji zajedno sa svojom porodicom obrađuje 30 dunuma zemlje.

„Ovim poslom sam se počeo baviti prije desetak godina, uz svog rahmetli oca. Sada sijem oko 30 dunuma na otvorenom polju i oko 1000 m2 pod plastenika pod raznim povrćem, negdje oko 50 do 60 različitih povrtnih kultura.“

Bavljenje poljoprivrednom proizvodnjom zahtjeva cjelodnevni angažman svih članova porodice, ogroman trud i napor kako bi se na samom kraju dobio kvalitetan proizvod, konkurentan današnjem zahtjevnom tržištu.

Muratović je u razgovoru istakao kako je danas jako teško naći tržište, konkurencija je velika, ali na kraju kupci ipak uspijevaju prepoznati kvalitet, a samim tim i proizvođači se uspijevaju izboriti za lakši plasman i prodaju proizvoda.

Poruku koju je ovaj ambiciozni visočki poduzetnik uputio svim mladim ostavljamo za kraj:

„Moja poruka mladim ljudima koji se boje ovog posla je da hrabro uđu u ovaj posao, da rezultati stižu lagano, korak po korak, nema brzine, nema žurbe, samo hrabro i jedino tako je zagarantovan uspjeh.“