OBILJEŽAVANJE ZLATNOG SEPTEMBRA, MJESECA PODIZANJA SVIJESTI O DJEČIJEM RAKU

75

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ i ove godine nizom aktivnosti obilježava Zlatni septembar“, mjesec podizanja svijesti o dječijem raku, sve pod sloganom „Budi zlatan“ .

Borba koju prolaze mališani oboljeli od opake bolesti, ali i njihove porodice, vrlo je mukotrpna, teška i duga, česti su slučajevi da nakon izlječenja budu prisutne brojne posljedice samog liječenja s kojima se svi moraju nositi.

„Upravo tokom ovog, nama bitnog mjeseca želimo ukazati na probleme s kojima se susreću mališani i porodice nakon intenzivnog bolničkog liječenja, te na njihove potrebe nakon izlaska iz bolnice.Cilj  Zlatnog septembra je podizanje svijesti o svim aspektima borbe sa dječijim kancerom, tokom i poslije liječenja. Poseban značaj ima period povratka u matičnu sredinu nakon liječenja“, ističe direktor Udruženja Fikret Kubat.

„Odraz u ogledalu je budućnost.Ostvarimo je zajedno!“, moto je ovogodišnjeg niza aktivnosti Zlatnog septembra.Više o radu Udruženja, o svim aktivnostima, uskoro u specijalnoj emisiji u programu TV Visoko.

Mirha Ganić