NSBiH planira prisustvo navijača u duelu protiv Crne Gore, no odluku će donijeti Vlada FBiH

101

NSBiH planira prisustvo navijača u duelu protiv Crne Gore, no odluku će donijeti Vlada FBiH- Nogometni savez Bosne i Hercegovine u planu ima prisustvo navijača na prijateljskom meču protiv Crne Gore, no odluku će donijeti Vlada Federacije BiH.

Nogometni savez BiH planira povratak navijača, no konačna odluka, kako za klupske duele, tako i za utakmicu reprezentacije, stoji na Vladi FBiH.

Kako prenosi Klix, iz NSBiH su raspoloženi za prisustvo navijača na Grbavici protiv Crne Gore u prijateljskom duelu, no čeka se odluka nadležnih organa.

“Odluku o tome hoće li se prijateljska utakmica između reprezentacija BiH i Crne Gore igrati pred publikom ne može donijeti savez već Vlada Federacije BiH i to na prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH. Ukoliko se takva odluka donese, s naše strane nema nikakvih problema da se dopusti dolazak publike na stadion”, rekli su za Klix iz Nogometnog saveza.

Vlada FBiH danas nije donijela odluku kao kolege iz RS o dopustu prisustva navijača na tribinama, no do utakmice BiH – Crna Gora (2. juni, 18 sati), ostalo je još dosta vremena, tako da bi se i to moglo promijeniti.

RTV Visoko/Klix.ba