Nova pobjeda visočkih košarkaša

110

Košarkaški klub “Visoko” je zabilježio još jednu pobjedu u pripremnom periodu za nastavak sezone u A-2 ligi. Visočki košarkaši su u petak u visočkom KSC “Mladost” rezultatom 64:48 bili bolji od juniorske ekipe “Vukovi” iz Zenice, inače trenutno najbolje juniorske ekipe u Ligi mladih Ze-do kantona.

“Drago mi je da smo odigrali jednu ovakvu utakmicu, jer smo imali priliku da vidimo koje još stvari moramo da korigujemo. Tokom utakmice smo imali određenih problema kada je jedna vrsta odbrane u pitanju te ćemo se u narednim danima bazirati da to popravimo. Sa druge strane pohvalio bih zalaganje mojih košarkaša i čestitao im na pobjedi. Također, iskreno bih se zahvalio gostujućoj ekipi i zaželio im sve najbolje u Ligi mladih, gdje su trenutno bez poraza. Nama je u planu još nekoliko prijateljskih utakmica do početka drugog dijela A-2 lige, tačnije tri, ali sve će zavisiti od finansijske situacije i mogućnosti organizovanja tih mečeva”, rekao je nakon meča trener Eldin Neimarlija.

Već u nedjelju sa početkom u 17:30 sati biće odigran meč između aktuelnog tima KK “Visoko” i veterana koji su nekada nosili dres visočke ekipe. I taj duel biće odigran u KSC “Mladost” u Visokom.