NAČELNICA AMRA BABIĆ: VEYSEL TIRYAKI JE NAJBOLJI NAČELNIK U TURSKOJ

146

Općinska načelnica mr.sci Amra Babić trenutno boravi u posjeti bratskoj općini Altindag (Ankara) u povodu pružanja podrške načelniku dr. Tiryaki Veyselu na predstojećim lokalnim izborima.

Tom prilikom načelnica Babić se obratila prigodnim govorom građanima, te sa istim družila i razgovarala o zajedničkim običajima, tradiciji, kulturi i prijateljskim odnosima.

“Načelnik Tiryaki je izgradio Kulturni centar u Visokom od kojeg stanovnici imaju velike koristi. Kada smo se upoznali, shvatila sam da je veoma dobar načelnik. Sada već znam da je najbolji načelnik u Turskoj. Sigurna sam da će to i narod Yenimahalle prepoznati i zavoljeti ga još više.”- rekla je načelnica Amra Babić, a prenosi dnevni list Hurriyet iz Ankare.

Načelniku dr. Tiryakiu uručena je Zahvalnica za izuzetno uspješnu saradnju, posebno za organizirane iftare tokom mjeseca Ramazana koji su u prethodne tri godine pripremljeni za 12.000 građana općine Visoko u Kulturnom Centru Altindag-Visoko koji je također poklon bratske općine iz Ankare.

Načelnici su izrazili veliko zadovoljstvo dosadašnjim realiziranim idejama, te dogovorili nove projekte u budućnosti.