NK LIJEŠEVA NA KRILIMA HARISA ČELEBIĆA DO TITULE JESENJEG PRVAKA GRADSKE NOGOMETNE LIGE

1969

Derbi posljednjeg kola jesenjeg dijela Gradske nogometne lige donio je veliki derbi u Ginju gdje je domaćin NK Kralupi dočekao lidera na tabeli NK Liješeva. Vjetrovito vrijeme sa malo kiše, nije omelo oko 200 gledatelja da uživaju u odličnoj utakmici. Domaćin je poveo sredinom prvog poluvremena sa bijele tačke golom Sabahudina Petaka i tada se očekivalo još golova u mreži NK Liješeva. Redale su se šanse i ziceri, ali je gostujući golman Benjamin Čelebić(2004.) je bio vrlo raspoložen. Malo je nedostajalo da odbrani i jedanaesterac jer je pogodio stranu šutera.

U finišu prvog poluvremena mali pad u koncentraciji igrača NK Kralupi koristi Haris Čelebić koji u pet minuta dva puta zabija golove za veliko slavlje gostiju.

Drugo poluvrijeme završilo je bez golova, tako da su plavi iz Liješeve zasluženo ponijeli titulu Jesenjeg prvaka GNL 2019/20.

Iskrene čestitke:

Benjamin Čelebić, Emsad Suša, Armin Purišević, Sedžad Bulut, Belmin Zukan, Sedin  Halilović, Zihnija Purišević, Mustafa Bajrić, Kenan Ajdin, Haris Čelebić, Semir Čelebić,  Sulejman Selimović, Hamza  Šišić, Harun Omanović, Esmir Planinčić, Alen Čehajić, Faris Šabanović, Emir Šabanović, Aldin Šabanović, Irhan Karavelić, Trener Nisvet Bajrić…

Ako smo nekoga zaboravili neka se dopiše kroz komentare.