Mostar Sevdah Reunion večeras je u Visokom, svi ste pozvani

260

Nakon više od deset godina kultni muzički sastav iz Mostara sa svjetskom World Music slavom, Mostar Sevdah Reunion večeras će ponovo nastupiti u Visokom u okviru Visočkog ljeta.

Prvi album Mostar Sevdah Reunion je snimio u Centru Pavarotti u Mostaru i izašao je 1999. godine za izdavačku kuću World Connection iz Holandije. Idejni začetnik ovog sastava je Dragi Šestić, koji je ujedno producent i menadžer benda.

Mostar Sevdah Reunion nije bilo koja grupa. Oni su postali institucija u našoj domovini, stvarajući mjesta za cijeli svijet u svojim interpretacijama tradicionalne sevdalinke. Osim što je sevdah tradicionalna bosanska muzika, on je i način života i postojanja.

Način odnosa prema životu, osjećanja. Melanholična, bolna, moćna pjesma sevdaha pruža muzički doživljaj od kojeg se grudi pune, a srce lupa snažnim otkucajima.

Tokom godina, bend je vidio kako članovi dolaze i odlaze, a velikani poput Šabana Bajramovića, Ljiljane Buttler i Esme Redžepove koji su svi učestvovali na Mostar Sevdah Reunion-u u različitim vremenima, više nisu živi, ​​ali njihova ostavština ostaje na najvišem stepenu i njeguje se uz poštovanje preostalih muzičara.

Trenutnu postava Mostar Sevdah Reuniona je mješavina prvoklasnih muzičara sa ogromnom muzičkom raznolikošću, koji zajedno čine cjelinu koja tokom svakog nastupa nudi iskustvo koje se neće brzo zaboraviti. Ispred Gradske uprave Visoko na centralnoj bini Visočanima će se predstaviti: Antonija Batinić – vokal, Ivan Radoja “Vanja” – violina, Milić Petrović “Mišo” – gitara i vokal, Sandi Duraković – gitara i vokal, Gabrijel Prusina – klavir i klavijature, Marko Jakovljević – bas i vokal i Senad Trnovac – bubnjevi.

Koncert kao i svi prethodni počinje od 21:00 sat ispred Gradske uprave.

RTV Visoko/Visoko.co.ba