MNK “SAMIRČE” UČESNIK TRADICIONALNOG TURNIRA U OLOVU

470

MNK Samirče – simbol druženja i pozitivnih malonogometnih sportskih priča u Visokom, koji je nedavno prigodnim programom obilježio 15 godina postojanja i ove godine će svojim učešćem uveličati tradicionalni malonogometni turnir – “ZIMSKI KUP- Olovo 2020”.

Turnir, koji je itekako prepoznatljiv i svake godine okupi futsal majstore iz cijele Bosne i Hercegovine, organizuje NK Stupčanica u saradnji sa Sportskim centrom Olovo i Udruženjem boraca “SENAHID BOLIĆ – BOLO”.

“ZIMSKI KUP” će se održati u periodu od 27.01.2020. do 02.02.2020. godine, u dvorani Sportskog centra Olovo, a nagradni fond turnira je 7.000 KM. Pobjednik turnira će osvojiti novčanu nagradu u iznosu od 3.500 KM.

MNK Samirče je kroz petnaestogodišnju historiju odigrao na desetine nezaboravnih susreta i osvojio mnogobrojne turnire širom naše domovine, a kroz klub je prodefilovala plejada malonogometnih virtuoza, koji su svojim potezima redovno izazivali erupciju oduševljenja publike na tribinama, ali i veliki respekt kod protivničkih igrača, jer sportsko nadmetanje u duhu fair play-a, zaštitni je znak trofejnog visočkog sportskog kolektiva, kojeg predvode istinski entuzijasti i zaljubljenici u sport i prijateljsko druženje, na terenu i van njega.

Prevashodni cilj postojanja i takmičenja ovog kluba je da se nikada ne zaboravi lik i djelo Samira Hasečića – Samirčeta, velikog čovjeka i zaljubljenika u sport, posebno nogomet, ali i da bude podsjetnik na sve one koji su dali ono najvrijednije, svoj život, za naše Visoko i za našu jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Sigurni smo da će i ove godine MNK Samirče dostojno predstavljati naš grad na turniru u Olovu i pokušati ostvariti što bolje rezultate, vrhunska futsal uzbuđenja su zagarantovana, a ukoliko se sve kockice poslože, možda u kraljevski grad stigne i novi trofej.

Slaven Mirković