Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

Ministar unutrašnjih poslova ZDK i policijski komesar posjetili Policijsku stanicu Visoko i Breza

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona EmirVračo i policijski komesar Uprave policije Admir Gazić posjetili su danas, 13. juna 2024. godine, Policijsku stanicu Visoko i Policijsku stanicu Breza, kako bi se upoznali sa trenutnim stanjem i aktivnostima koje se provode u ove dvije stanice koje djeluju u okviru Policijske uprave II.

Tokom posjete ministar unutrašnjih poslova i policijski komesar su razgovarali sa načelnikom Policijske uprave II i komandirima policijskih stanica o aktuelnim izazovima sa kojim se susreću u radu, kao i o prioritetima i planovima za unapređenje efikasnosti rada policije u lokalnoj zajednici. Nakon prezentiranih podataka i rezultata, zaključeno je da su bezbjednosne mjere i aktivnosti koje su preduzete efikasno doprinijele očuvanju reda i mira na području ovih policijskih stanica, iako postoje izazovi policijski službenici su aktivno angažovani na održavanju stabilnosti, te lične i imovinske sigurnosti građana.

U nastavku je pojašnjeno da je ovakvo povoljno stanje rezultat koordiniranog djelovanja i pravaca definisanih u proteklom periodu, koji su proistekli iz analiza i procjena izvršenih na nivou Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, te da će se u narednom periodu nastaviti pratiti situacija i preduzimati dodatni koraci po potrebi kako  bi se očuvala sigurnost i dobrobit svih stanovnika Visokog i Breze.

Na  sastanku u Policijskoj stanici Breza prisustvovao je i načelnik općine, Vedad Jusić koji je izrazio zadovoljstvo posjetom ministra Vrače i policijskog komesara Gazića, te dao punu podršku u radu policije, naglašavajući da je stanje bezbjednosti u općini Breza na zadovoljavajućem nivou. U tom smislu načelnik je izjavio da će općina nastaviti u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti doprinositi unapređenju rada i efikasnosti policije kako bi se građanima Breze, kao i privrednim subjektima obezbjedili još bolji i sigurniji uslovi za život i rad, a što se jednim dijelom već realizovalo kroz ulaganje znatnih sredstava u video nadzor koji je u funkciji na području Breze.

Ministar i policijski komesar su iskazali opredjeljenost na što boljem osposobljavanju i materijalno-tehničkom opremanju policijskih službenika, što je jedan od važnijih faktora u razvoju i unapređivanju demokratske policijske službe i svakako najznačajniji preduslov za profesionalno i efikasno funkcionisanje policijskih struktura u smislu reagovanja na sve sigurnosne izazove.

U tom smislu prilikom ove posjete ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Emir Vračo i policijski komesar Admir Gazić,  su na upotrebu Policijskoj stanici Visoko predali jedno novo civilno vozilo, dok su Policijskoj stanici Breza predali jedno obilježeno policijsko vozila Škoda Octavia, za čiju nabavku su osigurana sredstva iz budžeta Zeničko-dobojskog kantona.

Upotreba novih vozila umnogome će doprinijeti poboljšanju rada policijskih službenika i povećanom stepenu sigurnosti u Zeničko-dobojskom kantonu.

Ova zajednička posjeta ministra unutrašnjih poslova i policijskog komesara predstavlja nastavak angažmana u pružanju podrške i jačanju policijskih kapaciteta na području Zeničko-dobojskog kantona.
                                                  

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje

povezani članci

Najnovije