Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

Ministar Mirza Mušija ugostio Vedada Karića, državnog prvaka i osvajača srebrene medalje na biciklistočkom Europa touru

 Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirza Mušija ugostio je Vedada Karića, člana zeničkog Biciklističkog kluba “Rotacija-SPIN” Zenica, trenutno najboljeg biciklistu u Bosni i Hercegovini, koji se prošlog mjeseca okitio titulom državnog prvaka u drumskom biciklizmu.  

Pored toga, Vedad Karić je ove godine na UCI 2.2 „Tour of Albania“, koja je u kalendaru “Europa toura”, napravio najbolji rezultat u historiji bh. biciklizma, ostvarivši 2. mjesto u generalnom plasmanu sa osvojenih 30 UCI bodova, što dosad nikome iz Bosne i Hercegovine nije pošlo za rukom.  

Također je vrijedno spomenuti da je, uprkos velikim tehničkim poteškoćama, prošlog mjeseca ostvario zapažen rezultat i na “Touru de Marocco”, desetodnevnoj utrci u kojoj je odvezao dionicu od 1.360 km na temperaturi od 40 stepeni.  

Ministar Mušija je čestitao Kariću na ostvarenim rezultatima te naglasio da će resorno ministarstvo, shodno finansijskim mogućnostima i dalje podržavati BK “Rotacija-SPIN”, ali i Vedadove reprezentativne nastupe.  

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport 

povezani članci

Najnovije