Nedjelja, 10 Decembra, 2023

LOKALNOM PARTNERSTVU ZA ZAPOŠLJAVANJE VISOKO PRIDRUŽILO SE 20 NOVIH ČLANOVA

Na svečanoj sjednici Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Visoko, održanoj u Velikoj sali Gradske uprave, danas je upriličeno potpisivanje Memoranduma i pridruživanje 20 novih članova.

Kada su prije dvije godine aplicirali sredstva za projekat „Visoko-Brend poduzetništva“, donatori su tražili da Lokalno partnerstvo započne implementaciju ovog projekta, a tada ni predstavnici CEFE-a, ali ni članovi nisu znali kako bi to danas moglo izgledati. Kako ističe Tamara Bjelić, menadžerica projekta „Visoko-Brend poduzetništva“ , danas su itekako zahvalni i ponosni što su upravo na takav način krenuli u realizaciju projekta.

Jedan od novih članova je i Privredna komora ZDK koja djeluje u svim gradovima i općinama ovog kantona, stoga su se, kako je rekao sekretar Privredne komore, mr. iur. Nedžad Jusufhodžić, rado odazvali, jer i sami provode projekte neformalnog obrazovanja i zapošljavanja, te očekuju da će ovaj projekat u budućnosti donijeti sinergiju koja će u konačnici rezultirati boljem zapošljavanju i pokretanju novih biznisa mladih ljudi.

Ovom timu još u 6. mjesecu ove godine pridružila se Fondacija „AP: BPS“, te se iskreno raduju i nastavku ove pozitivne priče, istakla je između ostalog, Evelina Čehajić, programski menadžer parka „Ravne 2“.

Do sada je u partnerstvu djelovalo pet instutucija i organizacija, a pridruživanjem novih članova parterstvo je značajno osnaženo za nove projekte u budućnosti.

Dženeta Lopo

povezani članci

spot_img
spot_img

POPULARNO