Legendarna grupa “Gipsy Kings” održala koncert u sarajevskoj Zetri

111

Svjetski poznati muzički sastav “Gipsy Kings” upriličio je u subotu u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu dugo očekivani koncert, javlja Anadolija.

Legendarni sastav iz Francuske predvodio je čuveni Nicolas Reyes, glavni vokal koji je snimio sve najveće hitove ovog jedinstvenog muzičkog benda.

Rasplesana sarajevska publika je imala priliku uživati u najvećim hitovima dobitnika muzičke nagrade Grammy, čiji su članovi španskog porijekla te pjevaju na španskom jeziku. Na njihovom repertoaru mogu se naći tradicionalni flamenco, pop i drugi slični muzički oblici kao što je katalonska rumba.

Iz produkcijske kuće Avalon podsjećaju da zvanična turneja “Gipsy Kingsa” počinje tek 15. maja, nastupom u čuvenom Royal Albert Hallu u Londonu, a da je datum koncert u Sarajevu ubačen na insistiranje frontmena Nicholas Reyesa mimo rasporeda turneje.

Nicholas Reyes s “Gipsy Kingsima” nastupa više od trideset godina i važi za jednog od najboljih izvođača world/flamenco zvuka svih vremena, a otpjevao je njihove najveće hitove tokom višedecenijske karijere.

RTV Visoko/AA