Konjički klub “Visoko” domaćin Državnog prvenstva BiH u dresurnom i paradresurnom jahanju

251

Konjički klub “Visoko” s radošću najavljuje još jedno izdanje spektakularnog događaja, Državnog prvenstva Bosne i Hercegovine u dresurnom i paradresurnom jahanju, poznatog pod imenom “Visoko 2023”.

Ova značajna manifestacija će okupiti talentovane jahače iz svih krajeva zemlje, spremne da se takmiče u elegantnoj disciplini dresurnog jahanja.

Dresurno jahanje predstavlja spoj umjetnosti i sporta u najprestižnijem obliku. Ova prefinjena disciplina zahtijeva preciznost, kontrolu i gracioznost u izvođenju različitih pokreta i figura. Jahači će se takmičiti u različitim kategorijama, kroz testove koji će ocjenjivati njihove pokrete, ritam, ravnotežu i harmoniju s konjem. Veliko priznanje ovom prvenstvu je to što će ocjenjivanje biti povjereno međunarodno priznatim FEI sudijama (International Equestrian Federation – Međunarodna konjička federacija).

Konjički klub “Visoko” posebno odlikuje njihova strast prema podizanju standarda i kvalitete u konjičkom sportu. Ponosni smo što je naš klub opremljen arenama za dresurno jahanje izgrađenim prema FEI standardima. Ove arene pružaju idealne uvjete za trening i takmičenje. Također, klub ima stručne trenere i instruktore koji su predani razvoju talenata i unapređenju konjičkog sporta u našoj zemlji.

Državno prvenstvo BiH u dresurnom i paradresurnom jahanju “Visoko 2023” će se održati u nedjelju, 23.07.2023. godine, s početkom u 10:30 sati.

Konjički klub “Visoko” s ponosom vas poziva da uživate u vrhunskim performansama, podržite talentovane jahače i doživite čaroliju konjičkog svijeta na Državnom prvenstvu BiH u dresurnom i paradresurnom jahanju “Visoko 2023”. Ovo je prilika da se prepustite jedinstvenom doživljaju i stvorite nezaboravne uspomene.

RTV Visoko/Visoko.co.ba