KOMPANIJA „MEGA – TRANS“ DONIRALA KREVETIĆE VISOČKOM OBDANIŠTU

672

Društveno odgovorno poslovanje definisala je Evropska komisija kao „odgovornost preduzeća za vlastiti uticaj na društvo“.

Danas smo se i praktično uvjerili u društvenu odgovornost visočke kompanije „MEGA-TRANS“, ova kompanija obezbijedila je krevetiće za jasličku grupu u visočkom obdaništu.

„Najprijatnije smo iznenađeni ovom gestom , dugi niz godina nismo uspijevali nabaviti mobilijar, krevetići su posebno važni. Prvi kontakt sa kompanijom „MEGA- TRANS“ostvarili smo prije nekoliko mjeseci i izbor onog što će donirati, prepustili su nama.Danas smo i zvanično završili ovaj projekat, hvala kompaniji „MEGA- TRANS“, u ime najmlađih i svih uposlenika upućujem zahvalnost i izražavam nadu da je ovo početak jednog procesa u koji će biti uključeni i ostali privredni subjekti“, rekla nam je direktorica obdaništa Halima Abdukić.

„Mi smo mlada ekipa, naša kompanija bavi se međunarodnim transportom, radimo sa kompanijama najrazličitjih djelatnosti.Svjesni smo naše društvene odgovornosti i želja nam je da ovo bude izvor iz kojeg će poteći bujica ovakvih i sličnih poteza društveno odgovornih kompanija“, istakla je Velida Uzunović  iz „MEGA-TRANS“ tima.

Društvena odgovornost nije nepoznanica visočkim privrednim subjektima, zar zadovoljstvo i osmijeh najmlađih nije dovoljna motivacija?!

Mirha Ganić