KOMEDIJA “DESET U POLA” I ANIMIRANI MJUZIKL “PJEVAJMO 2” U PETAK, 21.1.2022. U VISOKOM

395

“Deset u pola”, film Danisa Tanovića, koji je izazvao veliko interesovanje javnosti, bit će premijerno prikazan u Kulturnom centru Altindag u Visokom, u petak, 21.1.2022. godine u 20:00 sati.

Isti dan predviđen je i za projekciju animiranog mjuzikla “Pjevajmo 2”, koji će se emitovati u 18:00 sati. Komedija “Deset u pola” svjetsku premijeru je doživjela na 27. Sarajevskom Film Festivalu. Ova priča na duhovit način pokušava dati odgovor na pitanje: Gdje se mogu pojesti najbolji ćevapi u Sarajevu? Reditelj Tanović, kroz likove Enesa i Ize, koje tumače Branko Đurić i Izudin Bajrović, ipak, zalazi mnogo dublje u međuljudske odnose, pa se može reći da je ovo priča o prijateljstvu, porodici i tradicionalnim vrijednostima.

Animirani film “Pjevajmo 2”, sa više od 40 klasičnih i savremenih hitova, podsjetit će gledatelje na važnost snova i moć muzike. I ovaj put koala Baster Mun i njegova ekipa pripremaju se za veliki scenski performans, ali jedan problem će umalo osujetiti njihove namjere – nagovoriti najzabavniju rock zvijezdu na svijetu, koju glumi globalna muzička ikona Bono Voks, da im se pridruži.

Ulaznice po cijeni od 5 KM će biti u prodaji već od sutra, 14.1.2022. godine, a moći će se nabaviti u prizemlju Kulturnog centra Altindag. Broj mjesta je ograničen, i apeluje se na sve posjetioce da se pridržavaju epidemioloških mjera, koje podrazumijevaju nošenje zaštitnih maski i držanje distance. Svi ste dobro došli!

Ivana Dusper